Jump to Navigation

Review Ixos Ixotica interlinks

Review Ixos Ixotica interlinks

Klasse, pure klasse! Topkabels in de High End sector

Allereerst stel ik de test audio set even voor: Die bestaat uit de Sonneteer Campion versterker en Bronte cd-speler, Penaudio Rogue 6 luidsprekers, Supra Ply 3.4S speaker kabels met de mantel geaard aan de apparaat kant, een vrij standaard alu Plieger stekkerblok met verlichtte aan en uit knop en de standaard bijgeleverde netsnoeren.
Als standaard referentie dient de Supra EFF-ISL interlink die een prachtig vol rijk klank spectrum kent, bijna vrij van kleuring.

Als eerste natuurlijk begonnen met de Ixos Ixotica IX1S interlink, je zou eigenlijk verwachten dat hun duurste kabel de nr. 1 is maar niets is minder waar.
De 1 dus, ten opzichtte van de Supra neemt de detaillering en rust flink toe, ook ruimtelijkheid en plaatsing komen beter naar voren.
Dit is echt een hele makkelijk te integreren kabel die in veel set ups vol tot zijn recht zal komen.
Wat ook opvalt is de zeer korte inspeeltijd, eigenlijk klinkt hij meteen lekker en wordt maar een fractie beter, heel knap.

Dan de Ixos Ixotica IX2S, dat is een ander verhaal, zo makkelijk en snel als de nr.1 ingespeeld was is het eerst even schrikken als deze kabel in de set zit.
Er klopte eerst niets van, nou ja bijna niets, de ruimtelijkheid en detaillering namen enorm toe maar waren niet in verhouding tot de rest van het geluidsbeeld.
Gelukkig was ook deze kabel vrij snel ingespeeld en kwamen de verhoudingen weer in de juiste proporties terug, met wederom een toename in de ruimtelijkheid, het beeld werd echt groter neer gezet.
Ook het laag was rijker en dieper dan de Supra en de nr.1.
Is dit dan ook een allemansvriend zoals zijn kleinere broertje? De eerlijkheid gebied mij te vertellen dat dat niet zo is, hoewel het holografische plaatje dat geboden wordt wel verslavend werkt, klonk niet elke cd die ik draaide zoals ik het ken.
De conclusie is dan ook dat de nr.2 in veel opzichten beter en rijker klinkt dan de nr.1 maar het hangt van de gebruikte apparatuur af of het echt match, uitproberen is dan ook het advies, de nr.1 is wat mij betreft de overall winnaar door zijn prijs, flexibiliteit en snelle inspeeltijd.

Tsja en dan komt de Ixos Ixotica IX3S in de set…
Om maar met het slot te beginnen, de concurrentie mag zich wel eens achter de oren krabben, wat een fantastische kabel!
Snel ingespeeld zet deze kabel een prachtig holografisch muziekstuk neer waarbij, als de opname goed is, de zanger/zangeres ineens levensgroot voor je in de kamer staat!!!
En dat met een paar monitor speakers…..need i say more.
Je zou deze kabel dan ook kunnen zien als een “apparaat” dat werkelijk iets kwalitatief toevoegt aan je installatie, in plaats van slechts een interlink.
Het hele geluidsspectrum klopt, waarbij de detaillering, ruimtelijkheid, fundament en realiteit enorme stappen zet ten opzichtte van zijn kleinere broers de nr.1 en 2.
Het enige struikelblok vormt waarschijnlijk de forse prijs maar ik kan je zeggen dat hij dat dubbel en dwars waard is.

Conclusie: voor alle hier geteste Ixos kabels geldt dat ze zich aan de warme/romantische kant van het geluidsspectrum bevinden, cool en analytisch is hun vreemd.
Een opsomming van gedraaide cd's vindt ik zelf een beetje overbodig omdat smaken nu eenmaal verschillen, maar mocht je het willen weten stuur maar een mailtje,

Grtz, E